Întrunirea conducerii Sindicatului "VIITORUL" cu liderii sindicali ai Asociației sindicale mun.Bălți
La 27 februarie 2019, în cadrul Liceului Teoretic “Nicolae Gogol” din mun.Bălți s-a desfășurat întîlnirea președinților organizațiilor sindicale primare din cadrul Asociației sindicale mun. Bălți cu conducerea Sindicatului „VIITORUL” dl Mihail LAȘCU, președintele Sindicatului și dl Alexandru GOBJILA, secretarul general al Sindicatului.
În discursul său adresat liderilor sindicali, președintele Sindicatului a mulțumit tuturor celor prezenți pentru munca prodigioasă pe care au depus-o pe parcursul anului 2018 și a informat efectivul despre activitatea Consiliului Sindicatului “VIITORUL”, în perioada de referință.
În cadrul acestei întruniri conducerea Sindicatului și-a exprimat poziția Sindicatului "VIITORUL" privind Legea Republicii Moldova nr.270 din 23.11.2018 și Hotărîrea Guvernului nr.1231 din 12.12.2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și procedura de adoptare a acestei legi.
În același timp, liderii sindicali au fost rugați să analizeze în colectivele sale comentariile privind eficiența acestor reglementări și să facă propuneri scrise pentru a putea înainta modificări și completări la Legea nr. 270 din 23.11.2018, după 6 luni de la intrarea sa în vigoare.
La fel, au fost oferite răspunsuri la o serie de întrebări adresate președinților organizațiilor sindicale primare cu privire la problemele sindicale.
Totodată, în cadrul ședinței a fost organizat un seminar privind procedura de implementare a actelor normative sus menționate și rolul organelor sindicale în monitorizarea aplicării lor corecte. Secretarul general al Sindicatului, dl Alexandru Gobjila a explicat participanților la seminar cele mai importante aspecte juridice ale Legea nr. 270 din 23.11.2018, și Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 1231, metodologia de formare a salariilor cadrelor didactice, a părților fixe și variabile ale acestora, precum și a primelor, indemnizațiilor și bonusurilor aplicate în domeniul educației, caracteristicile stabilirii clasei salariale și coeficienții de plată, dependența acestora de vechimea în serviciul de specialitate și procedura de creștere, o dată cu creșterea perioadei de activitate.